Caciuli rusesti

de Criss in Prajituri, 22 Iun 2014 | 18293 vizualizari

 

Caciuli rusesti ...pe timp de vara. Sau macar calendaristic vara...ca vremea de afara ne duce cu gandul mai degraba la toamna decat la vara. Aceasta prajitura s-a nascut accidental, pentru ca atunci cand am copt blatul pentru Tortul carte, m-am jucat Pet resque saga pe facebook :D si am cam pierdut notiunea timpului, astfel ca atunci cand m-am trezit, marginile blatului se uscasera prea tare. Blatul de tort era compromis, astfel ca a trebui sa coc un alt blat. Initial am zis ca fac un salam de biscuiti si rezolv treaba, oricum de aruncat nu l-as fi aruncat. Dar mi-am amintit de prajitura "Caciuli rusesti" sau "Cusma cazacului", cum am mai intalnit-o pe net si am zis ca e momentul potrivit sa transform un blat simplu in ceva bun, aspectuos si care sa aiba si trecere.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 lingura apa
  • -1 lingura ulei
  • -6 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Crema:
  • -1 plic crem Ole de vanilie
  • -200 ml lapte
  • -300 ml frisca Meggle
  • +
  • -100 g fulgi de cocos
  • -Glazura:
  • -90 g ciocolata cu lapte
  • -50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caciuli rusesti:

Pentru blat, se bat albusurile spuma. Separat, se pun galbenusurile cu zaharul, apa si uleiul intr-un bol si se bat cu mixerul pana se albesc, isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Apoi se lasa mixerul deoparte, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca cu o paleta sau cu o lingura, amestecand de jos in sus, sa ramana o compozitie aerata. Se toarna comopozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 35 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua foi egale.


Din cele doua foi se decupeaza cerculete cu un pahar.


Pentru crema, se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza 3 minute la viteza maxima, pana rezulta o crema spumoasa. Cum am mai spus si cu alte ocazii, e singura crema in care folosesc "prafuri". Si asta pentru ca e rapida si foarte buna. (De aceasta data am apelat la solutia de criza, pentru ca ma grabeam si n-am mai avut timp sa fierb o crema de vanilie, sa astept sa se raceasca si apoi s-o amestec cu frisca batuta. Dar puteti folosi orice alta crema va place.)


Cu jumatate din crema obtinuta se lipesc cerculetele decupate din blat. Cu restul, se ung prajiturelele pe margini si se tavalesc prin fulgi de cocos. Merge destul de repede, deci nu va faceti griji. La mine toata operatiunea insemnand decuparea, umplerea, tavalirea si glazurarea n-a durat mai mult de 35-40 minute.


Se topeste ciocolata impreuna cu frisca si cu ajutorul unei lingurite se glazureaza fiecare prajitura, avand grija sa nu se murdareasca marginile .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciuli rusesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

23.07.2014, 18:20

Delicioase , am gustat si eu preparate de Lavi

geoline 1

27.02.2015, 10:33

ce bine arata

Criss 1

28.02.2015, 12:32

Multumesc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34