Cafe frappe

de Criss in Cafea, 30 Mai 2016 | 1390 vizualizari

 

Cand vrei sa te rasfeti dar sa te si energizezi intr-o zi de vara, iti recomand un frappe rapid si delicios, pe care sa-l savurezi in liniste in timp ce te uiti la un film, citesti o carte sau te joci pet rescue saga pe facebook :D

 

INGREDIENTE

  • 100 ml cafea espresso
  • 80 ml lapte
  • zahar dupa gust (eu niciodata nu beau cafeaua cu zahar)
  • 5 cuburi de cafea inghetata sau de gheata
  • 100 ml frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafe frappe:

Eu am facut cuburi de cafea inghetata, dar puteti folosi si cuburi de gheata. Pentru cuburile de cafea inghetata, am facut un espresso (100 ml ) si l-am repartizat in forma pentru cuburi de gheata. Mi-au iesit 9 bucati. Laptele rece l-am turnat in vasul mixerului vertical si am mixat 2 minute la viteza maxima. Am facut apoi un espresso pe care l-am turnat peste lapte si am mai mixat 2 minute, apoi am turnat cafeaua cu lapte spumat intr-un pahar. Am batut frisca (n-am folosit-o pe toata pentru ca era prea multa) si am pus-o intr-un posh. Am adaugat cuburile de cafea inghetata, am ornat cu frisca si ciocolata rasa si a rezultat o bautura de cafea racoritoare si delicioasa. Puteti adauga diferite arome, dupa gust (rom, vanilie, cardamom, etc.) Eu prefer sa simt doar aroma cafelei. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafe frappe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

30.05.2016, 13:29

Vreau si eu!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:35

Fain rasfatul asta!

Rahela Velicu 1

09.10.2016, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ness cu lapte