Cafe frappe

de Criss in Cafea, 30 Mai 2016 | 711 vizualizari

 

Cand vrei sa te rasfeti dar sa te si energizezi intr-o zi de vara, iti recomand un frappe rapid si delicios, pe care sa-l savurezi in liniste in timp ce te uiti la un film, citesti o carte sau te joci pet rescue saga pe facebook :D

 

INGREDIENTE

  • 100 ml cafea espresso
  • 80 ml lapte
  • zahar dupa gust (eu niciodata nu beau cafeaua cu zahar)
  • 5 cuburi de cafea inghetata sau de gheata
  • 100 ml frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cafe frappe:

Eu am facut cuburi de cafea inghetata, dar puteti folosi si cuburi de gheata. Pentru cuburile de cafea inghetata, am facut un espresso (100 ml ) si l-am repartizat in forma pentru cuburi de gheata. Mi-au iesit 9 bucati. Laptele rece l-am turnat in vasul mixerului vertical si am mixat 2 minute la viteza maxima. Am facut apoi un espresso pe care l-am turnat peste lapte si am mai mixat 2 minute, apoi am turnat cafeaua cu lapte spumat intr-un pahar. Am batut frisca (n-am folosit-o pe toata pentru ca era prea multa) si am pus-o intr-un posh. Am adaugat cuburile de cafea inghetata, am ornat cu frisca si ciocolata rasa si a rezultat o bautura de cafea racoritoare si delicioasa. Puteti adauga diferite arome, dupa gust (rom, vanilie, cardamom, etc.) Eu prefer sa simt doar aroma cafelei. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafe frappe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cafe frappe-0
Cafe frappe-1
Cafe frappe-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

-Licurici-

-Licurici- 1

30.05.2016, 13:29

Vreau si eu!

Rocsi

Rocsi 1

30.05.2016, 20:35

Fain rasfatul asta!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

09.10.2016, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!