Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere

de mentasirozmarin in Dulciuri, 25 Dec 2011 | 3343 vizualizari

 

Daca aveti pofta de un desert delicat si aromat, atunci va invit sa incercati aceste caise caramelizate servite cu crema de mascarpone cu vanilie si miere. Iar daca inca nu v-am convins, va mai dezvalui un singur detaliu: se prepara in mai putin de 15 minute!
Nu va mai spun ca gustul dulce-acrisor al caiselor caramelizate si textura lor pufoasa se imbina perfect cu crema catifelata din mascarpone, iar aroma de miere si vanilie este exact ceea ce ii mai trebuia acestui desert pentru ca sa fie cu adevarat distinct!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise 
  • 4 linguri de zahar brun 
  • 40 grame unt 
  • 4 lingurite miere 
  • 100 grame crema mascarpone 
  • 1 pastaie de vanilie de bourbon 
  • menta proaspata - cateva frunzulite
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere:

Pentru inceput, taiem caisele in jumatate, scoatem samburii si punem in mijlocul fiecarei jumatati de caisa cate o bucatica se unt si o jumatate de lingura de zahar brun. Le aranjam frumos intr-o tava, pe hartie de copt si le dam la cuptor (la functia de grill daca aveti) pentru 5 minute sau pana cand zaharul se caramelizeaza si caisele capata o culoare brun-aurie.


In timp ce caisele sunt la cuptor, pregatim crema: amestecam crema mascarpone cu semintele unei pastai de vanilie si cu miere.


Aranjam desertul intr-un pahar cu picior sau intr-un platou, decoram cu frunzulite de menta proaspata si servim.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise caramelizate servite cu crema de mascarpone, vanilie si miere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sidy 1

27.12.2011, 07:22

Tre'sa fie delicioaseeeee

Lau 1

06.01.2012, 16:01

delicioase

mihaelar63 1

02.02.2012, 02:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Anamaria