Caldeirada de peste cod (bacalhau)

de cristeena20 in Peste, 30 Iun 2016 | 757 vizualizari

 

Inca una din retetele tipice portugheze, avand la baza pestele. Normal reteta se face cu diferite tipuri de peste, dar eu am facut o varianta cu pestele cod bacalhau-uscat. A iesit un fel de papricas romanesc de cartofi, o mancare usoara si cu un gust deosebit de peste. 

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr peste cod bacalhau
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva fara pielita
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caldeirada de peste cod (bacalhau):

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat.


Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de preferat cartofii rosii. Ardeii se taie felii potrivite, ceapa se taie julien, rosiile la fel, felii mai subtiri, iar rosiile din conserva se zdrobesc usor cu mana.


Intr-o oala cu peretii nu foarte inalti, dar sa fie destul de incapatoare punem pe fund putina ceapa taiata rondele, felii de rosii, dafin, patrunjel verde si putin din ardeiul feliat. Punem un strat de cartofi, apoi bucatile de peste. Urmeaza rosiile din conserva zdrobite si repetam cu cartofi, ceapa, ardei, dafin, patrunjel verde si iar peste. Alternam, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi si rosii. Nu uitam sa presaram cu sare la fiecare strat si cu ulei de malsine. Turnam ulei de masline cu generozitate si vinul si punem la foc mediu acoperind vasul, fara a amesteca deloc! In 30-35 minute e gata si luam de pe foc. Dupa 20 minute cand a stat la odihnit servim cu grija.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui codul cu alt tip de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caldeirada de peste cod (bacalhau)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cristeena20 1

01.07.2016, 00:36

Multumesc frumos!! sa stiti ca e o mancare atat de simpla, dar gustul pestelui e super evidentiat aici- mie imi plac tar emult mancarea atsa

Satisfyyourcravings 1

01.07.2016, 14:14

Super prezentare si super preparat!

denisizina24 1

20.07.2016, 10:00

Pentru a da un plus de culoare si mai mult gust retetelor dumneavoastra, vizitati va rog, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Merluciu cu salsa bearnesa