Caltaboși răgățeni

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 2199 vizualizari

 

Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi caltaboșul acela fiert și servit în zeamă, cu salată de hrean??? Răgățenii și muntenii sunt obișnuiți;) Aaaaa, o lămurire: răgățenii sunt locuitorii din capităală și împrejurimi;) Cică aici e Regatul ;) Ardelenii, bănățenii și probabil moldovenii, nu am făcut încă o cercetare, vizavi de moldoveni!!!,( dar acum mi-a trecut o străfulgerare prin creieraș;) )Dar an de an am încercat să-mi revin ;) Și uite că anul acesta chiar l-am preparat cu mare drag ptr TataZmeu ;) și chiar am trecut testul cu BRIO ;)

 

INGREDIENTE

  • spată de porc cca 500 g,
  • mațe groase de porc 3-4 bucăți,
  • orez bob mărunt cca 250 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru zeamă:
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • apă cca 1000 ml,
  • piper boabe de trei culori.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltaboși răgățeni:

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă la fiebere. Aici mulțumesc Oanei bucătăraș, pentri sfat;) După ce s-au umplut mațele groase de porc, se leagă la ambele capete, astfel încât să nu cadă umplutura. Într-un vas încăpător se pun cca. 3000 ml apă rece, se asezonează cu foi de dafin, piper colorat și puțină sare, se pun caltaboșii și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mic neacoperit. Se servește cald, în zeama care a fiert, cu salată de hrean;) Sincer pozele nu surprind gustul real;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltaboși răgățeni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

MOKUSKA 1

29.12.2014, 09:42

mirela0911 1

31.12.2014, 11:42

simona72 1

31.12.2014, 12:02

Nu am mancat nicidata servit cu zeama...Felicitari pt reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa