Ruladă din carne de porc

de Bunica in Mezel de casa, 18 Iun 2015 | 1910 vizualizari

 

Rulada din carne de porc un mezel de casă foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fleică de porc
  • Marinată
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță condimente a la Bunica
  • 100 ml vin roșu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din carne de porc:

Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante.


Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire.


Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron.


Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele.


Întinde bucata de carne pe un tocător,Unge-o bine cu marinata pe ambele părți.


Pune carnea intr-o tavă dreptunghiulară,toarnă soluția rămasă peste carne și acoperă vasul cu folie alimentară.


Dă vasul la frigider pentru 12 ore.


Scoați carnea, o pui pe tocător si o rulezi cât mai strâns.


Legi rulada cu ață de bucătărie si o pui într-o tavă pe măsură.


Torni în tava vinul și amestecul de ulei și condimente.


Acoperi tava cu folie de aluminiu și dai la cuptorul încins la 150 grade pentru jumatate de oră.


Scoți tava ,iei folia de aluminiu si dai tava la cuptor.


Din cand în când mai stropești rulada cu zeama din tavă.


Întorci rulada pe toate părțile să fie bine rumenită.


Este coaptă când intră furculița ușor în carne.


Se poate servi ca mezel sau fel principal alături de o garnitură.


 

TIPS-URI

1

Este de preferat carnea să fie împănată cu grăsime.

2

Eu am folosit carne macră și a iesit mai fadă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

19.06.2015, 06:27

Buni,vezi ca ai scos rosia in evidenta...asta-i de camuflaj sa nu atentez eu la carnita....

Ksenya 1

19.06.2015, 09:53

a iesit foarte bine si fara grasime

marcela1979 1

23.04.2016, 15:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia