Calzone

de daniastefania in Pizza, 1 Mar 2015 | 3324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 gr lapte batut
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr sos de rosii
  • 100 gr salam
  • 100 gr parmezan ras
  • 2 linguri faina de malai
  • Lapte pentru uns
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone:

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele batut si untul. Se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se pune aluatul pe masa infainata si se framanta 1 minut. Se imparte aluatul in 5 parti. Se intinde fiecare parte cu sucitorul formand cercuri cu diametrul se 30 cm. Jumatate din cerc se unge cu sosul de rosii, lasand o margine de 2 cm. Se pune peste sos salamul taiat patratele si parmezanul ras. Se uneste cu cealalta jumatate unsa cu lapte. Se preseaza marginile ca sa se uneasca. Se unge deasupea cu lapte si se presara faina de malai.

Se coc 30 minute, pana se rumenesc. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat subtire