Camembert pane cu orez si dulceata de afine

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 2035 vizualizari

 

Un preparat pe care am avut ocazia sa-l degust acum cativa ani la un restaurant, azi reteta redata in felul meu

 

INGREDIENTE

  • - 2 buc. branza Camembert;
  • - 1 ou de casa;
  • - faina si pesmet pentru pane;
  • - 100 grame orez;
  • - 50 grame stafide;
  • - 3-4 linguri de miere;
  • - 4 linguri dulceata de afine;
  • - ulei de palmier pentru prajit sau pentru varianta la cuptor, hartie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Camembert pane cu orez si dulceata de afine:

1. Pentru pregatirea camembert-ului pane in ulei, se incinge uleiul, se bate un ou, branza se da prin ou si apoi prin pesmet. Se prajeste intre 1-2 minute pe fiecare parte.

2. Pentru varianta la cuptor, se aseaza hartie de copt intr-o tava si in cuptorul incalzit la 190 de grade se tin pentru 10-15 minute. Desi varianta la cuptor este mai sanatoasa, pentru acest preparat incurajez prajirea in ulei deoarece este mult mai gustoasa si mai rapida. Coaja branzei este protectoare si nu permite scurgerea continutului in ulei, deci fara grija se poate praji. Se scot pe un servetel de hartie.

3. Orezul se fierbe in apa (proportia de orez-apa sa fie de 1:3) cu putina sare. Stafidele se tin cateva ore in apa pentru a se hidrata, apoi se pun in miere.

4. Se aseaza in farfurie camembert-ul pane, orezul presarat cu miere si stafide si 2 linguri de dulceata de afine.

 

 

TIPS-URI

1

Sugestie: camembertul se prepara foarte repede (maxim 10 minute cu toate pregatirile de rigoare), asadar se incepe mai intai cu prepararea orezului si la urma se prajeste branza pane.

RETETA IN IMAGINI

Camembert pane cu orez si dulceata de afine-0
Camembert pane cu orez si dulceata de afine-1
Camembert pane cu orez si dulceata de afine-2

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.10.2013, 02:04

super

simona72

simona72 1

01.11.2013, 09:15

Vai ce bunatate am ratat!! super!!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

18.12.2013, 10:03

suuper bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!