Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4153 vizualizari

 

Initial am gandit reteta cu foi de lasagna, dar am constatat in ultimul moment ca nu am in casa si le-am inlocuit cu canelloni. Nu este ceva extraordinar si pare un desert consistent, avand in vedere ca am folosit si orez si paste. Noi l-am servit dimineata in loc de mic dejun cu un bol mic de capsuni. Fiindca am folosit Green Sugar in loc de zahar am mai compensat din consistenta desertului/micului dejun, care este obtinut din extract de stevie, nu modifica gustul si este permisibil si preparatelor care necesita coacere. Este minunat atat pentru diabetici cat si pentru cei care sunt la dieta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie canelloni
  • 500 ml lapte de cocos
  • 250 g orez
  • 1 cana apa(aproximativ 300 ml)
  • 8 pliculete Green Sugar
  • 1 lingura unt
  • 1 cutie compot piersici
  • pentru decor si servit:
  • smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete Green Sugar
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici:

In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Adaugam indulcitorul Green sugar la urma, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand orezul este cald si nu ne arde la maini, il punem intr-un pos, fara dui, mie mi s-a adaptat perfect posul la diametrul unui canelloni. Astfel, umplem canelloni cu orezul cu lapte. Asezam canelloni intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Peste canelloni turnam siropul de pe compotul de piersici, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana canelloni sau inmuiat.

Din fructele din compot facem un piure, pasirand bine fructele la robotul de bucatarie. Punem piureul peste canelloni,ii lasam sa se raceasca si servim o portie de canelloni cu putina frisca batuta deasupra si capsuni. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

din cantitatea de orez cu lapte facuta, mi-a ramas o portie considerabila. Am pus cateva feliute de fructe din compot pe fundul unei cupe, am adaugat orezul cu lapte, iar felii de fructe si deasupra frisca si putin piure de fructe...

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cataif cu mere coapte