Cannelloni

de - Andreea - in Cannelloni, 3 Sep 2017 | 1737 vizualizari

 

Prepararea e migaloasa si necesita timp dar rezultatul este unul pe masura. 
Cannelloni sunt un preparat cu origine in Italia ,un format de pasta sub forma de cilindru ce se prepara la cuptor, iar umplutura este de obicei : carne,branza ,ricotta,spanac...totul ''invelit'' de un sos de rosii si/sau sos Bechamel .
Pentru reteta m-am inspirat de aici : https://www.bucataras.ro/retete/canneloni-53473.html .

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 600 gr carne tocata de vita
  • 300 gr carne carnati de porc
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 180 gr ciuperci
  • 50 gr parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 60 ml vin rosu

Pentru sos de rosii:

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Pentru sos Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 gr unt
  • 25 gr faina alba tip '00'
  • nucsoara
  • sare

In plus :

  • 18 buc cannelloni
  • 50 gr parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni:

Preparam umplutura:


1. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cuburi mici.


2. Punem o tigaie la foc potrivit.Cand s-a incins,punem uleiul de masline si adaugam morcovii impreuna cu ceapa.Lasam la calit.


3. Amestecam carnea de vita cu carnea de carnati si o punem in tigaia cu legume amestecand bine.Punem sarea si lasam pana carnea si-a schimbat culoarea .


4. Adaugam apoi vinul , amestecam si lasam in jur de 10 minute.


5. Inchidem focul si cand carnea s-a racit , adaugam ouale si ciupercile ( scurse de uleiul din conserva) .Amestecam si potrivim totul de sare si piper.


Preparam sosul de rosii:


1. Punem o tigaie la foc potrivit.Cand aceasta s-a incins punem uleiul si catelul de usturoi si lasam pana acesta si-a schimbat culoarea dupa care il scoatem si il aruncam.


2. Adaugam sucul de rosii ,sare si pier si lasam la foc mic pana ce sosul capata consistenta dorita.


Preparam sosul Bechamel:


1. Punem un vas la foc mic.Punem untul si lasam pana acesta s-a topit.


2. Adaugam faina toata si amestecam continuu pana ce amestecul capata o culoare usor aurie.


3. Turnam laptele putin cate putin amestecand in continuu de fiecare data.


4. Punem sarea si nucsoara,amestecam si lasam la foc foarte mic pana consistenta este una densa .


5. Acoperim cu folie de plastic.


Asezam cannelloni in tava :


1. Luam o tava pentru cuptor si asezam un strat de sos Bechamel si unul de sos de rosii.


2. Umplem cannelloni cu umplutura de carne si ciuperci si ii asezam in tava unul langa celalalt .


3. Peste canelloni turnam pe intreaga suprafata sosul Bechamel,apoi sosul de rosii si presaram parmezan .


4. Dam tava la cuptorul incins la 190 grade pentru 30 minute.


5. Cand cannelloni sunt gata,lasam 10 minute apoi ii servim calzi .


POFTA BUNA !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

- Andreea - 1

02.11.2017, 21:00

RuxyRux 1

02.11.2017, 21:01

Cata munca draga mea! N-am facut niciodata! Arata grozav!

- Andreea - 1

02.11.2017, 21:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu spanac si branza