Cannelloni cu carne de curcan

de Ela68 in Cannelloni, 15 Iun 2014 | 12091 vizualizari

 

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in locul foilor, mi se pare mult mai simplu si mai comod, Nu am vazut diferente prea mari intre variantele intalnite in blogosfera, in consecinta nici eu nu m-am abatut prea mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit 16 tuburi cannelloni Panzani.
  • Ingrediente sos ragu :
    • 600 gr carne de curcan tocata
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 2, 3 catei de usturoi
    • 1 cutie rosii in bulion ( 400 gr )
    • oregano
    • busuioc ( se poate pune rozmarin, eu n-am avut )
    • sare, piper
    Sos Bechamel :
    • 600 gr lapte
    • 50 gr unt
    • 3 linguri faina
    • nucsoara
    • un varf de sare
    Pentru topping :
    • 100 gr parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de curcan:

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea, piperul si oregano ( uscat ) si lasam pana ce carnea este bine facuta si devine frageda. Adaugam si busuiocul tocat ( eu am avut proaspat si l-am pus la final, sa se simta aroma bine ) si dam de-o parte pana pregatim sosul .
2. Pentru sosul Bechamel, se lasa untul la topit la foc mic. Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Eu folosesc de obicei telul , ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia. Lasam doua, trei munute pana ce se omogenizeaza iar faina este bine fiarta. Adaugam nucsoara, sarea si piperul.
3. Tuburile se umplu cu anestecul de carne.
4. Se ia un vas pe fundul caruia se toarna un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjeaza tuburile peste care se toarna restul de sos. Deasupra se presara parmezanul.
5. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la 180 grade,  dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.
6. Se serveste fierbinte .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cannelloni cu carne de curcan-0
Cannelloni cu carne de curcan-1
Cannelloni cu carne de curcan-2
Cannelloni cu carne de curcan-3
Cannelloni cu carne de curcan-4
Cannelloni cu carne de curcan-5
Cannelloni cu carne de curcan-6

COMENTARII (48)

Ela68

Ela68 1

03.03.2015, 08:59

Wow Alex, cat ma bucura parerea ta !
Stii proverbul acela "daca vantul nu sufla in panze, vasleste", cam asa sunt si eu, nu ma las pana nu ajung la tarm .
Multumesc mult pentru aprecieri

-Licurici-

-Licurici- 1

22.06.2015, 21:19

delicios!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

27.10.2015, 14:39

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!