Canelloni improvizati cu spanac si telemea

de mihaelaradu in Cannelloni, 6 Feb 2012 | 2145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 canelloni:
  • 10 tuburi canelloni (paste)
  • 250 gr spanac fiert si tocat
  • 2 fire ceapa verde sau jumatate ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr telemea/ feta
  • cascaval ras sau parmesan
  • sare 
  • piper
  • Pentru bechamel:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri de faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara/scortisoara
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni improvizati cu spanac si telemea:

Spanacul se spala bine, se fierbe si se toaca marunt.

Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul, adaugam spanacul, telemeaua, sare si piper dupa gust, amestecand pentru 1-2 minute.

Sosul bechamel se pregateste astfel: se topeste untul in care se caleste faina. Se adauga laptele si se amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste dupa gust cu sare, piper si nucsoara/scortisoara.

Intr-un vas de yena uns cu unt, se toarna cateva linguri de bechamel peste care asezam tuburile de paste canelloni umplute cu compozitia din spanac. Turnam restul de sos bechamel si presaram cascaval/parmesan.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, la o temperatura de 190 grade. 

Dupa ce se scoate tava se lasa la racit pt 10 minute.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Pastele se umplu foarte usor si repede cu ajutorul unei lingurite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni improvizati cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelaradu 1

07.02.2012, 13:07


Multumesc fetele. Sunt niste canelloni mai taranesti..cu ce ai prin frigider

Cris2711 1

01.12.2012, 00:50

Mihaela ce mai faci?cum este cu bebe?sper ca esti bine,pup

Bya Ralu 1

17.12.2012, 13:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!