Cannelonni de casa

de Catalina L in Cannelloni, 20 Mai 2015 | 2698 vizualizari

 

Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat, voi face si reface .... in plus am respectat reteta italiana de origine.

Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare .
Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte.
Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 200 g de faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura Bolognese:
  • 1 ceapa- 1 catel de usturoi
  • 350 g carne de vită tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 1 cana de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline
Pentru sosul béchamel:
  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • 30g unt
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper
  • + 200 g cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelonni de casa:

Ca si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate:
- paste de lasagne de casă - reteta cu video aici
- umplutura cu carne Bolognese
- sos Bechamel


Pregatire aluat:
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2.


Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Puteti face aluatul cu mana, asmestecati toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza un aluat apoi framantati cateva minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.


Pregatire umplutura Bolognese


Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam carnea si revenim bine.


Adaugati 400 gr de sos de roșii de casa, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Scoateți ierburile (dafin, cimbru).


Pregatire sosul béchamel :


Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire.


Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.


Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul. Sse asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras, se ia de pe foc si se rezerva.


Pregătire Cannelonni:


Ungem vasul. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos béchamel.


Impartim aluatul in 4. Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou. Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la pozitia 7. Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, o taiem in dreptunghiuri.


Pe fiecare dreptunghi punem o lingura buna de umplutura, rulam si-l depunem in vas.


Repetam procedura cu tot aluatul.


Deasupra punem restul de sos bechamel si restul de sos de rosii de casa.


Se coace la 180 ° C timp de aproximativ 15 min. Se scoate se presara cascaval ras si se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.


Se servesc calde......simple sau cu o salada verde


Poftă bună !!!!!

 

TIPS-URI

1

aluatul trebuie pus la rece minimum 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelonni de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.05.2015, 20:20

Tare bune!

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 21:10

dantes 1

22.05.2015, 12:13

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel