Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

de corina241 in Prajituri, 10 Sep 2012 | 4956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja (dar cu tot cu foita ca infasoara samburele)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la portocala rasa
  • esenta de migdale
  • 40-50 g unt topit (daca se doresc biscuiti mai fini)
  • plus faina pentru presarat blatul de lucru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale:

Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute.


Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare apoi se adauga zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in ouale batute impreuna cu coaja rasa de portocala,obtinand un aluat maole.Daca se doresc biscuiti mai fini,se adauga in acest moment 40 -50 g unt topit,corectand consistenta aluatului cu 1-2 linguri de faina.


Aluatul obtinut se rastoarna pe planseta de lucru bine infainata.Se adauga migdalele prajite si racite si prin cateva impaturiri se incorporeaza in aluat.Se modeleaza aluatul in forma de cilindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 2,5 - 3 cm.Cilindrii obtinuti se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie si se ung cu un ou batut.


Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 200g timp de 15 minute,apoi se scot.Se stinge cuptorul si se pastreaza cu usa inchisa.


Se taie cu un cutit cilindrii copti si cat de fierbinti e posibil,pe diagonala,in felii groase de 1- 1,5 cm si se aranjeaza pe tava cu taietura in sus(vezi foto).Se reintroduce tava in cuptor stins,dar inca fierbinte pentru inca 10 minute,pana cand cantuccini se usuca.


Sunt minunat de gustosi si aromati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

corina241 1

11.09.2012, 13:11

cu mare drag,simona

LUK 1

11.09.2012, 14:36

mmm..tare gustosi

butoiaurora76 1

11.09.2012, 15:32

am mancat, sunt f bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute