Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale

de corina241 in Prajituri, 10 Sep 2012 | 4516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja (dar cu tot cu foita ca infasoara samburele)
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la portocala rasa
  • esenta de migdale
  • 40-50 g unt topit (daca se doresc biscuiti mai fini)
  • plus faina pentru presarat blatul de lucru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale:

Migdalele se aseaza rasfirate pe o tava rezistenta la foc si se dau la cuptor la 200grade pentru 5 -10 minute.

Intr-un castron incapator se pun 2 oua intregi si cele trei galbenusuri(oul ramas se bate separat,intr-un castronel,urmand sa fie folosit la finisarea suprefetei biscuitilor).Se bat ouale si galbenusurile cu praful de sare apoi se adauga zaharul.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in ouale batute impreuna cu coaja rasa de portocala,obtinand un aluat maole.Daca se doresc biscuiti mai fini,se adauga in acest moment 40 -50 g unt topit,corectand consistenta aluatului cu 1-2 linguri de faina.

Aluatul obtinut se rastoarna pe planseta de lucru bine infainata.Se adauga migdalele prajite si racite si prin cateva impaturiri se incorporeaza in aluat.Se modeleaza aluatul in forma de cilindru cu diametrul sectiunii de aproximativ 2,5 - 3 cm.Cilindrii obtinuti se aseaza in tava de copt tapetata cu hartie si se ung cu un ou batut.

Se coc biscuitii in cuptorul preincins la 200g timp de 15 minute,apoi se scot.Se stinge cuptorul si se pastreaza cu usa inchisa.

Se taie cu un cutit cilindrii copti si cat de fierbinti e posibil,pe diagonala,in felii groase de 1- 1,5 cm si se aranjeaza pe tava cu taietura in sus(vezi foto).Se reintroduce tava in cuptor stins,dar inca fierbinte pentru inca 10 minute,pana cand cantuccini se usuca.

Sunt minunat de gustosi si aromati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

corina241 1

11.09.2012, 13:11

cu mare drag,simona

LUK 1

11.09.2012, 14:36

mmm..tare gustosi

butoiaurora76 1

11.09.2012, 15:32

am mancat, sunt f bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!