Tarta cu coacaze rosii

de lira in Prajituri, 12 Iul 2010 | 6901 vizualizari

 

Astazi ma imbat. Am trecut de la grupa mica la juniori, un motiv serios, ce mai ... Si cum apa plata cu lamaie nu e la indemana am zis ca o praji cu fructe de vara ar merge bine

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru amestecul de coacaze:
  • 300 g coacaze rosii/strugurasi
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze rosii:

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa.


Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca.


Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o forma de tarta (eu m-am hotarat sa pun in tava dreptunghiulara ca mi s-a parut putin cam mult aluatul si nu am vrut sa iasa foarte groasa), se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor la temperatura potrivita.


Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.


Coacazele se spala, se desprind de pe codite si se fierb la foc iute amestecate cu zahar.


Cand siropul este bine inchegat se iau de pe foc, se amesteca cu gelatina si se lasa sa se raceasca putin.


Se umple tarta cu amestecul de coacaze si se lasa la rece o ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ubulika 1

13.07.2010, 15:14

pfff...ce as manca niste strugurasi

lira 1

13.07.2010, 15:15

te invit draga mea la o portie. Oricum se face f. rapid

kitzlena 1

11.08.2013, 11:27

O minunatie de tarta, am facut o si acum o fac iar cu placere, super buna. Merci fein draga

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara