Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca

de laura_n in Prajituri, 15 Oct 2013 | 8306 vizualizari

 

pofteam de un timp la un chec umed, bun. am tot visat cu ce sa il combin si am gasit: piure de castane.
bai, a iesit o nebunie, aromat si cu textura umeda, fix pe sufletul meu!
aduce si a turta dulce si a nu mai stiu ce...da-i bun rau ;)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt nesarat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar brut
  • 350 gr faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 2 lg pudra de roscove
  • 3 linguri pline piure de castane indulcit
  • 1 lgta scortisoara
  • 1 cana lapte condensat
  • cateva nuci curatate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca:

Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o compozie vartoasa pe care o desfacem usor cu lapte.


Pregatim o tava de chec prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, asezand deasupra cateva nuci curatate. Pudram cu un pic de scortisoara si dam tava la cuptorul preincins, la foc mediu. Am tinut la copt cam 70 minute.


Am scos din cuptor tava, am lasat sa se raceasca si am servit o felie cu un pahar cu lapte.


Buuun tare!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 17 lei.

2

data urmatoare, cred ca voi reduce cantitatea de unt la 100 gr, sa vad ce fel iese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

laura_n 1

16.10.2013, 16:25

multumesc frumos

laura_n 1

16.10.2013, 16:25

Mihule,fara ciucalata))

nilgun 1

18.10.2013, 20:37

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu lamaie si rahat