Tarta cu ciocolata

de laylalala in Prajituri, 11 Oct 2010 | 8840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 200 gr faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 70 gr zahar pudra
  • 10 gr zahar vanilat bourbon
  • 70 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 400 gr crema de ciocolata cu alune de padure (Nutella)
  • 330 gr iaurt cu fructe (eu am folosit cu caspuni&kiwi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Incinge cuptorul la 190˚C.Unge cu grasime o tava de tarta.

Pentru aluat amesteca ingredientele uscate.Adauga untul si amesteca pana obtii un aluat sfaramicios. Adauga oul si amesteca pana obtii un aluat omogen. Da aluatul la rece pana cand prepari umplutura.

Pentru umplutura bate ouale cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Adauga crema de ciocolata urmata de iaurt.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina astfel incat sa obti un cerc cu diametrul putin mai mare decat diametrul tavii.Aseaza aluatul in tava iar deasupra toarna umplutura.Da tarta la copt 25 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar umplutura s-a intarit usor.Lasa tarta sa se raceasca complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Viviana,,