Tort raw " inghetata de fructe"

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 4988 vizualizari

 

Am dat startul la sezonul inghetatei, sincera sa fiu abia asteptam...am ales sa fac acest tort delicios, dupa ce am savurat din priviri inghetata facuta de sursa mea permanenta de inspiratie minunata Ligia...

http://ligiapop.com/2010/07/17/inghetata-de-visine/

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari
  • 1 caserola de capsuni
  • 1 caserola de kiwi
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 felie de ananas
  • 1 caserola de afine
  • o caserola de zmeura
  • 1 plic vanilie organica
  • 1/2 cana miere
  • 1 cana si jumatate de nuci caju( inmuiate in prealabil peste noapte)
  • 1 cana de lapte de migdale( laptele se face din doua cani de apa si o cana de nuci caju inmuiate peste noapte in apa si amestecate la blender, apoi se strecoara prin punga speciala( vezi blog Ligia) sau prin strecuratoarea fff fina.
  • 5 linguri unt de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort raw " inghetata de fructe":

Inghetam bananele.

Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura.

Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil.

Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere.

Stratul de banane il vom face punand la blender bananele, nucile, laptele indulcit, un pic din plicul de vanilie si o lingura de unt de cocos.

Turnam compozitia in forma si dam la congelator.




Pentru al doilea strat vom avea nevoie de nuci, lapte si capsuni, apoi un mic praf de vanilie.

Scoatem forma din congelator si adaugam al doilea strat. Dam din nou la congelator.

Vom spala blenderul de fiecare data.

Al treilea strat este cel de kiwi si avocado, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie. Scoatem forma din congelator si turnam cu grija. Daca aveti rabdare sa se intareasca mai bine si desigur timp mai mult straturile se vor cunoaste mai bine fara sa se intrepatrunda.

Al patrulea strat este cel de ananas si mango, nuci, lapte, unt de cocos si un praf de vanilie.

Scoatem forma din congelator si turnam compozitia mixata la blender. Punem forma inapoi.

Si ultimul strat este cel de afine, zmeura, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie.

Ornam cu fructe numai dupa ce s-a congelat foarte bine.

Inainte sa scoatem inelul detasabil vom trece usor cu un cutit ascutit si vom desprinde marginile. Astfel vom evita ruperea tortului.

Il vom tine la congelator si vom lucra destul de repede atunci cand il vom felia.

Il servim cu mare placere...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw " inghetata de fructe"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

alinutzika 1

30.07.2011, 21:45

arata genial!!!!!

RuxyRux 1

30.07.2011, 21:54

Multumesc

babi5 1

23.12.2013, 07:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara