Desert prajitura cu zmeura si piscoturi

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Ian 2022 | 3096 vizualizari

 

Nu aveam nici un chef dar am zis ca merit si eu ceva dulce de Sf. Clement, asa ca am improvizat o prajitura cu ce am avut prin zona.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi 53 buc + lapte pentru inmuiat
  • Crema
  • 1 borcan de 400 g cu dulceata de zmeura
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 500 ml smatana pentru frisca cu 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar brun
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Glazura
  • 470 g fondant
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 2 linguri apa
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu zmeura si piscoturi:

Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 2 oua cu zaharul brun, am adaugat 100 ml smantana pentru frisca si 100 g ciocolata aba, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine, am lasat cca 10 min compozitia sa se mai tempereze apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu zmeura.

Asamblare : Am imbracat o tava cu folie alimentara ( dimensiuni 29/24 cm ), am asezat ca baza un strat de piscoturi inmuiate in lapte, peste piscoturi am intins 1/2 din crema, am nivelat apoi am aplicat al doilea strat de piscoturi inmuiate in lapte, cate 20 piscoturi pe fiecare strat. Am intins restul de crema, am nivelat, deasupra am presarat un strat din piscoturi sfaramate.

Glazura : Fondantul impreuna cu ciocolata neagra le-am pus intr-un castron de inox, am asezat castronul pe baie de abur,cand a inceput sa se dizolve am adaugat si apa si am amestecat pana am obtinut o glazura fluida.

Am turnat glazura peste stratul de piscoturi sfaramate, am nivelat repede, sa nu apuce sa se intareasca glazura. Am dat tava la frigider pentru cateva ore. Apoi am scos prajitura din tava, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura. Nu au iesit ele chiar perfecte dar sunt mancabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

24.01.2022, 17:40

La multi ani cu multa sanatate!

Rocsi 1

24.01.2022, 19:32

La multi ani, de Sf. Clement! Am venit la o prajitura!

mirela0911 1

30.01.2022, 20:53

Am ratat ziua ta! La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu zmeura