Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter

de camelia75 in Prajituri, 27 Iun 2013 | 3505 vizualizari

 

Azi, pot sa va spun ca vasul Zepter m-a cucerit!!!De ce? Pentru ca am reusit sa fac o prajitura foarte gustoasa si rapida, fara a fi nevoita sa folosesc cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt nesarat
  • 2 mere potrivite(sau unul mai mare)
  • 1/2 conserva ananas taiat cubulete
  • 1 lingura migdale macinate
  • ALUAT
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar zeama si coaja data pe razatoare de la 1/2 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 4 linguri rase faina
  • 1 lingura migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter:

1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu)


2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate.


Mod de preparare aluat:


1.Mixati bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie pana cand compozitia devine ca o crema.


2.Adaugati coaja de lamaie,migdalele macinate si faina.Mixati la viteza mica pana compozitia devine omogena.


3.Turnati compozitia peste merele si ananasul din vasul Zepter si acoperiti vasul cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.


4.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus OPRITI FOCUL.Ridicati capacul,stergeti condensul format si acoperiti din nou vasul.


5.Ridicati capacul dupa ce acul termocontrol coboara in zona galbena si rasturnati prajitura pe un platou.


6.Taiati prajitura cand s-a racit foarte bine.

 

TIPS-URI

1

Puteti pregati prajitura si cu alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Dya Daniela Andrei 1

28.06.2013, 12:08

Sidy 1

30.06.2013, 08:10

Bravo Camelia La asta zau ca nu m-am gandit ! Asa ca musai trebuie sa incerc sa fac si eu prajitura in vasele astea.... Cam cat timp ai tinut prajitura pe foc ? Multumesc

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:48

mama cum arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (2)