Flower-Power cu piersici

de simonacallas in Prajituri, 9 Apr 2014 | 1306 vizualizari

 

Cel mai simplu desert ever, din numai doua ingrediente :) Si extrem de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat din foietaj (800 g)
  • 10 jumătăţi piersici din compot (decojite)
  • opţional: 1 linguri zahăr pudră pentru ornat; 2 linguri miere pentru uns piersicile
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flower-Power cu piersici:

Ustensile şi accesorii necesare:


- 3 decupătoare în formă de cerc


- hârtie de copt


- o tavă mare


- un cutter/cuţitaş ascuţit



Notă: dimensiunile decupătoarelor sunt în funcţie de dimensiunile piersicilor. Cel mai mic trebuie să fie cât să încapă pe el o jumătate de piersică (la mine a avut 6 cm diametru). Al doilea are cu 2 cm mai mult decât primul (la mine 8 cm), al treilea cu 2 cm mai mult decat al doilea (la mine 10 cm).


Lăsăm aluatul să se dezgheţe după cum „vrea muşchii lui”, la temperatura camerei. Pregătim tava şi o tapetăm cu hârtie de copt. Dăm drumul la cuotpr, să se încingă bine.


Luăm decupătorul cel mare, decupăm un cerc, pe care îl crestăm în 6 părţi (ca în poza 1A) şi le răsfrângem, ca pe nişte petale (poza 1B). Îl aşezăm în tavă. Cu decupătrorul al doilea, decupăm al doilea cerc, pe care la fel îl crestăm în 6 petale (ca în poza 2) şi îl aşezăm peste primul în tavă, în aşa fel încât petalele să nu se suprapună (poza 3). Cu decupătorul cel mai mic tăiem un cerc pe care îl aşezăm în mijlocul florii din tavă, iar peste el punem jumătate de piersică (poza 4).


Procedăm la fel cu restul aluatului şi al piersicilor. Tava o introducem în cuptorul încins, şi lăsăm să se coacă la foc mediu până când se rumenesc petalele florilor (circa 25 minute). După ce am scos tava din cuptor, am uns piersicile cu miere petru a le da puţin luciu şi am pudrat petalele cu zahăr.



Atât :)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flower-Power cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

09.04.2014, 17:01

absolut minunate! bvooo, Simona!

RuxyRux 1

09.04.2014, 17:01

O, la la! Super!

simonacallas 1

09.04.2014, 19:24

Simona

Laura

Rux

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu Piersici