Briose cu nuca si cacao

de Miha in Prajituri, 13 Mai 2011 | 1975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • ~200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ~100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si cacao:

Aluat:


Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.



Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas, sarea si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:


Nuca o amestecam intr-un castron impreuna cu cacaoa, zaharul si scortisoara.



Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Ungem fiecare foaie cu untul moale la temperatura camerei, apoi presaram cu amestecul de nuca si cacao. Presam putin cu mana, apoi rulam cat mai strans posibil.



Cu ajutorul unui fir de ata taiem rulouri (bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile) de cca 2 degete grosime. Mie mi-au iesit 18 bucati.



Fiecare rulou il punem in forma de silicon, lasam 15-20 de minute la crescut, apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:00

Anamaria7 1

16.05.2011, 18:15

ce scumpe suunt, Miha!

mamaieelena 1

16.05.2011, 19:14

bunee

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca