Prajitura cu nuca si dovleac

de Delicii Sanatoase in Prajituri, 29 Noi 2013 | 1833 vizualizari

 

Tare mandra sunt de aceasta reteta care este foarte simplu de preparat, dar gustoasa peste masura.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr nuca
  • 1 cana si jumatate dovleac copt
  • 300 gr curmale
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 2 Linguri ulei cocos topit (optionat)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si dovleac:

Nuca se macina in robotul cu lama S, insa nu foarte fin.


Curmalele se maruntesc cu cutitul pentru a usura munca robotului si se adauga peste nuca. Se proceseaza aprox. 3 min pentru a incepe sa se omogenizeze cele doua. Apoi se adauga dovleacul, condimentele si uleiul de cocos si se amesteca 2-3 minute pana totul este bine incorporat. Se poate servi pe loc sau se pastreaza in frigider.


Pentru cei care nu au un robot se pot descurca si fara. Se da nuca prin masina de macinat (chiar daca va iesi mai marunt), se maruntesc curmalele cat mai bine si apoi se amesteca toate ingredientele intr-un bol.


Cantitatea este destul de mare, dar daca doriti portie mai mica trebuie doar sa puneti mai putin din fiecare ingredient.


Se serveste in pahare sau boluri pentru budinca.


E atat de delicioasa si de simplu de facut, ca trebuie neaparat sa o incercati.


Cu drag,


Valentina

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Anett 1

29.11.2013, 16:07

combinatie perfecta!

laura_n 1

29.11.2013, 16:52

vreau si eu o portie ca sunt in sevraj )

Dana_Retetegg 1

29.11.2013, 17:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac