Cantuccini(biscuiti italieni)

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 12 Apr 2013 | 1894 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 250 g zahar
  • 150 g migdale fara coaja
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 10 g praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • 1 praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini(biscuiti italieni):

Migdalele le asezam pe o tava si le dam la cuptorul incins la 200C timp de 5-10 minute.Intr-un castron punem 2 oua intregi, cele 3 galbenusuri, se bat cu praful de sare apoi adaugam zaharul. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste ouale batute, apoi adaugam coaja razuita de portocala. Obtinem un aluat moale.


Planseta de lucru o infainam bine si punem aluatul pe care il intindem putin si punem peste el migdalele prajite si racite. Apoi modelam aluatul in forma unui sul, care trebuie sa fie lung si gros. Din acest sul taiem felii groase de 2 cm, iar aceste felii le modelam in forma unui cilindru, pe care ii asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt lasand o distanta egala cu grosimea lor intre ei, se ung cu oul batut care a ramas si se dau la cuptorul preaincins la 200 C timp de 15 minute, apoi se scot.


Biscuitii copti ii taiem cu un cutit pe diagonala in felii groase de 1.5 cm si ii aranjam din nou pe tava cu taietura in sus. Se introduce din nou tava in cuptorul stins care este inca fierbinte timp de 10 minute pana cand biscuitii se usuca.


Biscuitii se pastreaza intr-un recipient bine inchis.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini(biscuiti italieni)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

13.04.2013, 00:15

ionela2682 1

13.04.2013, 09:12

Buni de tot!!

Rocsi 1

13.04.2013, 21:26

I-am pregatit si eu o data. Sunt asa buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire