Capsunata

de Rocsi in Bauturi, 31 Mai 2014 | 14575 vizualizari

 

Va spun sincer nu am facut niciodata si nici nu aveam in plan sa fac, insa aveam o mana de capsuni putin mai moi si le-am pus intr-o sticla cu zahar. Am stat, m-am gandit, si am zis ca ar fi bine sa mai cumpar cateva capsuni sa pun de-o capsunata. Eu care nu sunt bautoare de alcool pot sa zic ca e iesit nemaipomenita, imi place si mie la gust. Nu l-am facut prea tare, ci ca un lichior, asa ca de cum o sa iau si eu cate o gurita din cand in cand ca este prea bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 600-800 ml alcool (de 95 de grade)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata:

Capsunile le spalam foarte bine, cu multa apa rece.
Le indepartam cozile, capsunile cele mai mari le taiem in sferturi iar cele mai potrivite in jumatati.


Luam un borcan de sticla, cam de 5 litri, il spalam bine si il punem la scurs cu gura in jos.
In el punem un rand de capsuni, unul zahar si tot asa pana ce ultimul rand este cu zahar.
Il acoperim cu capacul sau si il lasam in bucatarie.
Cam din ora in ora amestecam capsunile, nu are nimic daca se mai zdorbesc pentru ca lasa mai mult suc, pentru a se topi bine zaharul.


Seara il dam la rece, iar a doua zi cand zaharul este topit de tot, turnam alcool dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine si il lasam sa stea asa peste noapte, apoi il strecuram si il punem in sticle.
Deasupra punem si cateva capsunele sa se vada frumos in sticle ;)
Se pastreaza la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

adry88 1

02.06.2014, 13:51

Rocsi 1

02.06.2014, 13:57

Multumesc mult Anca

Rocsi 1

02.06.2014, 13:57

Adry

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cocktail de fructe “ à la Amman”