Caramel sarat

de Catalinaflorea in Dulciuri, 10 Iun 2015 | 2309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • jumatate lingurita rasa de sare mare
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel sarat:

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu mare grija, sa nu va ardeti) si se mai lasa pe foc circa 5 minute.

Se lasa la racit in oala, dupa se toarna in borcan si se inchide ermetic. Se pastreaza la frigider iar dupa deschidere se consuma in 7 zile. E foarte bun pentru sosuri, inghetata sau creme de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"