Caramela

de epurasha2bb in Prajituri, 6 Mai 2010 | 10395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub unt /margarina
  • 100 g zahar brun
  • 1 plic crema caramel Dr.Otker
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • miez de nuca-jumatati coapte fara sare-pt.ornament

  • 1 l lapte
  • 6 oua,
  • 3 linguri ulei,
  • 6 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • ,2 linguri apa,
  • miez de nuca copt -pt.blat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramela:

Pe scurt:

- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara,

se pune apoi un strat de crema caramel,

apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca sau alune de padure.


Blatul se face ca un pandispan din oua, faina ,ulei, zahar si miez de nuca copt si zdrobit dar nu foarte marunt.

Apoi se lasa sa se raceasca.

Crema caramel se prepara conform instructiunilor cu lapte

.Crema de ciocolata se face cu unt /margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

10.05.2010, 10:03

mamidesara multumesc de incredere, ma bucur nespus cand cineva incearca sa faca o reteta de a mea! abia astept s avad rezulatatul, sper sa o postezi!

mamidesara 1

15.05.2010, 15:48

epurasha, am facut prajitura chiar in ziua aceea. mi-a iesit bine, dar nu m-a convins crema de ciocolata asa cum ai postat tu : Crema de ciocolata se face cu untul/margarina moale amestecata cu zahar,cacao si o esenta de rom.
eu sunt mai novice si am cam taiat-o
poate data viitoare sa imi iasa mai bine. blatul e minunat, a iesit foarte bine, chiar numai crema de deasupra am ratat-o, dar asta o fi vina mea
nu am fost pe faza sa fac o fotografie

mena29 1

18.07.2010, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui