Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor

de ionix in Crap / Caras, 4 Noi 2010 | 12842 vizualizari

 

strugurii i-am introdus ca urmare a sfatului de la Bucataras... acum cateva luni mi-a spus ca ar da un gust bun... se pare ca asa a fost :D

 

INGREDIENTE

  • 3 carasi mari
  • o cutie cu rosii decojite
  • 150 g masline
  • 9 boabe de struguri 
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • putin busuioc
  • o legatura cu patrunjel
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor:

Pestele se curata bine, le taiem capetele si cozile. Ungem tava, cea in care vom pune pestele, cu uleiul de masline. Asezam pestele in tava si presaram sare, piper si busuioc... presaram si in peste... Legumele le pregatim astfel: ceapa taiata solzisori, morcovii taiati rondele, usturoiul rondele. Umplem pestele cu struguri, o parte din ceapa si o parte din usturoi.

Punem restul de ceapa si usturoi pe peste. Turnam rosiile decojite si taiate iar apoi presaram: patrunjel, sare si piper... Apoi punem morcovii si maslinele printre pesti. Turnam apa cat sa acopere pestii pana la jumatate, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mediu. cand pestele e aproape facut, indepartam folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la rumenit.

Se serveste cu patrunjel proaspat tocat, mujdei, mamaliguta si vin alb.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

MotanLaOale 1

25.03.2011, 21:49

bun bun

RuxyRux 1

25.03.2011, 21:52

Ce reteta minunata...carasul e un peste atat de bun si dulce...felicitari Ionixule drag...mi-e dor de tine pe unde umbli fata frumoasa?

andreea_angelo 1

14.11.2012, 18:09

ce bine arata....vreu si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caras a la grec