Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 24 Feb 2017 | 446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc medalion crap
  • Pentru salsa:
  • 6 fire sparanghel
  • 6 roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • opțional ardei iute
  • Pentru sos:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri iaurt natur
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel:

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper.

Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte.



SALSA:

Sparanghelul se spală, se curăță de partea mai groasă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe grătarul/grilul încins pentru 2 minute pe fiecare parte.

Se pune pe un platou să se răcească.



Se spală roșiile, pătrunjelul, se curăță și spală ceapa.

Roșiile se taie în patru, roșia se taie julienne, pătrunjelul se toacă mărunt și sparanghelul se taie în trei.


Se amestecă toate într-un castron.

Adăugăm ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.

Dacă optați pentru ardei iute, acesta se taie feliuțe subțiri, după eliminarea semințelor și a cotorului.



SOS:

Pentru că deja a devenit obișnuință (nici un pește fără usturoi și lămâie), acest sos nu avea cum să lipsească!

Usturoiul se zdrobește în mojar sau se toacă mărunt.

Se amestecă cu iaurtul, muștarul, uleiul de măsline, pătrunjelul verde tocat mărunt și zeama de lămâie.

De cele mai multe ori adaug și coajă rasă de lămâie.

Condimentăm cu sare și piper.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

dantes 1

25.02.2017, 14:52

Bun!

Rocsi 1

25.02.2017, 19:18

miki_a 1

26.02.2017, 11:45

Arată super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu orez si plante aromatice.