Crap in sos de rosii, la cuptor

de Rocsi in Crap / Caras, 30 Noi 2016 | 903 vizualizari

 

Daca tot suntem in Postul Craciunului si se mananca atat de des peste, incerc sa mai pregatesc diverse retete cu peste, mai ales ca sotul mananca o data, de doua ori prajit, apoi nu mai vrea prajit. Oricum, eu nu sunt adepta prajitului si incerc si pe ai mei sa ii fac sa consume cat mai rar preparate prajite. Chiar daca eu nici nu bag pestele in gura, pentru ei il pregatesc cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de crap proaspat
  • 1 cutie rosii decojite in suc de rosii (400 gr)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 crengute cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri ulei + 2-3 linguri ulei pentru uns pestele
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in sos de rosii, la cuptor:

Curatam ceapa, o tocam marunt.

Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rosiile decojite le tocam marunt.

Intr-o tigaie, incingem uleiul, inabusim ceapa si morcovul 2-3 minute, apoi punem jumatate de cana cu apa.

Lasam sa fiarba pana scade lichidul, la foc potrivit, apoi dam drumul rosiilor tocate cu tot cu sucul de rosii.

Punem si foile de dafin, sare si piper dupa gust.

Fierbem cam 5 minute sosul, apoi il tragem de pe aragaz. Il lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi scoatem foile de dafin.


Bucatile de peste le spalam si le stergem cu niste servetele.

Le presaram cu sare, piper si ulei pe toate partile, le masam putin.

Incingem o tigaie grill, punem pestele cu pielita in jos.

Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.


Intr-un vas de ceramica, sau in vase individuale de ceramica, punem sosul apoi asezam bucatile de peste.

Printre ele, punem crengutele de cimbru si cateii de usturoi, curatati si taiati pe jumatate.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute.

Dupa acest timp, il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreaca putin si apoi servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

deyutzky 1

30.11.2016, 22:55

Imi place!

mirela0911 1

01.12.2016, 07:25

Ce bunătate ai făcut!

Rocsi 1

01.12.2016, 20:17

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor