Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

de Bucataras in Crap / Caras, 10 Dec 2009 | 23652 vizualizari

 

Cunoscut de la emisiunea Tv "Cireasa de pe tort", Horia Virlan si-a lansat cartea "Bucatele noastre" pe care bucataras.ro a cumparat-o si o recomanda calduros (costa 50 ron, merci Ala). Iata o reteta de caras marinat in sos de legume ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 2 pahare ulei de floarea soarelui
  • 150 gr pasta rosii
  • 2 linguri otet de vin alb
  • o lingura de faina
  • o foaie de dafin
  • 10 bobite piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan:

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta


Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute


Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute


Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor


Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi rosioara sau sabioara, tinind insa cont ca pestii mai mici necesita un timp mai scurt de preparare termica

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (13)

Bucataras Dragos 1

22.12.2009, 10:42

Cartea lui care a scoso acuma pe piata am auzit ca este interesanta si are niste retete delicioase. Eu am nimerit intr-o seara cand gatea si el intr-o editie speciala.

elena1988 1

08.02.2011, 14:21

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!