Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

de Bucataras in Crap / Caras, 10 Dec 2009 | 25561 vizualizari

 

Cunoscut de la emisiunea Tv "Cireasa de pe tort", Horia Virlan si-a lansat cartea "Bucatele noastre" pe care bucataras.ro a cumparat-o si o recomanda calduros (costa 50 ron, merci Ala). Iata o reteta de caras marinat in sos de legume ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 2 pahare ulei de floarea soarelui
  • 150 gr pasta rosii
  • 2 linguri otet de vin alb
  • o lingura de faina
  • o foaie de dafin
  • 10 bobite piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan:

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta


Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute


Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute


Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor


Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.

 

TIPS-URI

1

puteti folosi rosioara sau sabioara, tinind insa cont ca pestii mai mici necesita un timp mai scurt de preparare termica

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bucataras Dragos 1

22.12.2009, 10:42

Cartea lui care a scoso acuma pe piata am auzit ca este interesanta si are niste retete delicioase. Eu am nimerit intr-o seara cand gatea si el intr-o editie speciala.

elena1988 1

08.02.2011, 14:21

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caras prajit, cu mujdei si mamaliguta