Carnati de casa

de diaconta in Mezel de casa, 2 Dec 2010 | 41943 vizualizari

 

Pentru ca niciodata nu gasim de cumparat carnati pe gustul nostru,am hotarat sa-i preparam carnati de casa, asa cum ne plac.E foarte simplu.Maestru bucatar a fost bineinteles mama,eu doar un umil ucenic.Rezultatul a fost multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 4 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • intestine de porc(aprox.10 m)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa  vor fi prea uscati.

Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o adancitura.Sarea se amesteca cu putina apa calda(o cana) si se pune impreuna cu usturoiul in adancitura facuta in carne.

Se amesteca,se mai adauga cam o lingura de boia si piper dupa gust.

Se omogenizeaza foarte bine  astfel incat condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.

Cu ajutorul unei tevi atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne in intestine de porc.

Se inteapa bucatile de carnati de casa din loc in loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.

Puteti consuma carnati de casa proaspeti ,in diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau ii puteti afuma.

Noua ne plac la fel de mult si intr-un fel si in altul....nu suntem mofturosi.

TIPS-URI

1

dupa preferinte puteti adauga in compozitia pentru carnati de casa si alte condimente

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (48)

diaconta 1

04.12.2013, 16:28

Simona,pentru mine e important afumatul,ca altfewl nu prea ai ce sa adaugi in compozitie.
Si nu-i facem din carne foarte grasa

gaby_duceag 1

04.12.2013, 16:29

ca e ea destul de grasa....
)))))))))))))))))
muah))

diaconta 1

04.12.2013, 16:30

Pai sa stii Gaby

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Toba la sticla