Carnati de casa

de diaconta in Mezel de casa, 2 Dec 2010 | 39157 vizualizari

 

Pentru ca niciodata nu gasim de cumparat carnati pe gustul nostru,am hotarat sa-i preparam carnati de casa, asa cum ne plac.E foarte simplu.Maestru bucatar a fost bineinteles mama,eu doar un umil ucenic.Rezultatul a fost multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg carne de porc
  • 1 kg carne de vita
  • 4 capatani de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • intestine de porc(aprox.10 m)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa  vor fi prea uscati.

Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din munca).

Usturoiul se curata si se zdrobeste.

Se amesteca carnea si in mijlocul ei se face o adancitura.Sarea se amesteca cu putina apa calda(o cana) si se pune impreuna cu usturoiul in adancitura facuta in carne.

Se amesteca,se mai adauga cam o lingura de boia si piper dupa gust.

Se omogenizeaza foarte bine  astfel incat condimentele sa se amestece bine cu toata carnea.

Cu ajutorul unei tevi atasate la masina de tocat carne,se introduce amestecul de carne in intestine de porc.

Se inteapa bucatile de carnati de casa din loc in loc cu un ac,pentru a nu ramane aer.

Puteti consuma carnati de casa proaspeti ,in diverse preparate, prajiti sau gatiti la cuptor, sau ii puteti afuma.

Noua ne plac la fel de mult si intr-un fel si in altul....nu suntem mofturosi.

TIPS-URI

1

dupa preferinte puteti adauga in compozitia pentru carnati de casa si alte condimente

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

diaconta 1

04.12.2013, 16:28

Simona,pentru mine e important afumatul,ca altfewl nu prea ai ce sa adaugi in compozitie.
Si nu-i facem din carne foarte grasa

gaby_duceag 1

04.12.2013, 16:29

ca e ea destul de grasa....
)))))))))))))))))
muah))

diaconta 1

04.12.2013, 16:30

Pai sa stii Gaby

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati "zemosi"