Carnati de casa

de ionix in Mezel de casa, 15 Dec 2009 | 25987 vizualizari

 

carnaciorii ii fac impreuna cu mama mea de cativa ani...
de obicei puneam si carnita de vita dar anul asta am renuntat pt c-am avut un porc tanar si roz :D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 7 kg de carne de porc cu putina slaninuta pe ea
  • 5 capatani MARI de usturoi
  • piper
  • sare (eu am pus circa 6-7 linguri cu sare)
  • condimente fuchs pentru carnati
  • un plic boia ardei dulce
  • un plic boia ardei iute
  • circa 1 litru apa minerala
  • mate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape.


Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat.


procesul de spalare dureaza cateva ore.


E bine sa faceti matele cu o zi inainte de a le umple.


Carnea se da pe masina de tocat si se curata usturoiul.


Se amesteca intr-un vas mare carnea cu usturoiul, cu condimentele pt carnati,


cu boiaua dulce, cu sarea (puneti doar vreo 3 linguri pt inceput) si cu boiaua iute.


Se amesteca bine si se da la frig, eu am pus oala in balcon peste noapte.


Se baga vasul cu carne in casa sa se incalzeasca.


Dupa ce carnea e la temperatura camerei, se pune apa minerala si


se amesteca bine. Se potriveste cu piper, sare si usturoi dupa gust.


Cu compozitia rezultata umplem matele, unul cate unul.


Se lasa la scurs intr-un loc cald circa 12 ore, eu i-am pus langa calorifer


in bucatarie :D...


Apoi se da la frig pana se usuca bine, eu i-am pus in balcon. :D


Se conserva la congelator sau la borcan, prajiti in untura.


Se mananca mai ales in zilele de Craciun alaturi de alte bunatati.











Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

trebuie lasati la zvantat intr-un loc cald mai intai pentru a se scurge bine si sa nu inghete dupa aia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Nicolae 1

21.12.2009, 10:05

am facut si eu dar fara boia iute iam lasat la scurs o noapte dupa care iam pus la afumatoare cu putin fum si mai multa caldura sa se patrunda bine 10 ore aproximativ

ionix 1

21.12.2009, 21:27

si mie mi-ar fi placut mult mai mult afumati... dar, din pacate n-am conditii pt o afumatoare ... carnaciorii afumati de casa sunt super

adry88 1

04.06.2011, 10:32

arata tare bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Toba