Carnati de casa

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 6709 vizualizari

 

La aceasta "operatiune" a participat toata familia pentru ca este un proces lung, la care este nevoie de cel putin doua persoane pentru prepararea carnatilor. Pentru noi a fost un prilej de bucurie pentru ca am avut ocazia sa petrecem ceva timp impreuna. Eu am avut urmatoarele contributii: am tocat carnea, am curatat jumatate din usturoi, am spalat matele, am legat carnatii si am prajit jumatate din ei.

 

INGREDIENTE

  • 14 kg pulpa de porc;
  • 6 kg slanina de porc;
  • 900 g usturoi;
  • 2 plicuri de condimente pentru carnati;
  • o lingurita de piper;
  • 3-4 linguri de boia de ardei dulce;
  • 3-4 linguri de cimbru;
  • sare, dupa gust (peste 150 g);
  • 25-30 ML de mate de porc.
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Se taie pulpa si slanina si se toaca la masina.


Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile.


Se spala matele, se monteaza, pe rand, pe tubul de umplut, se leaga la capat, se da amestecul obtinut prin masina pentru a se umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 15 cm, se rasuceste matul si tot asa pana se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.


Dupa ce am terminat, carnatii se afuma, apoi se prajesc si se pun intr-o oala mare, acoperiti cu untura pentru a se pastra mai mult timp, la rece.

 

TIPS-URI

1

Carnatii se afuma cu rumegus sau lemn de fag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Adi 1

28.12.2014, 12:11

Deliciosi!

Bya Ralu 1

28.12.2014, 16:05

Buni

Rocsi 1

29.12.2014, 22:25

Harnicuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Carnati pentru Craciun