Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
In primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi".
Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa adaug sare, piper, boia, ardeiul iute macinat, cimbru, usturoiul presat ( nu totul odata, amestecam, mai gustam ) si in functie de gustul fiecaruia se obtin carnatii de casa mult visati 1 an intreg. Se amesteca foarte bine (eu intotdeauna folosesc manusi de unica folosinta). Acest amestec se lasa cel putin 5 ore la rece. Apoi am montat masina de carnati, am pregatit matele si am dat drumul la treaba. Din marea mea cantitate am "fabricat" 12 carnati. I-am intins pe o "culme" in magazie pentru a se scurge foarte bine, iar peste vreo 2 zile ii afumam...nebunie curata !
Spor sa aveti !
1
Cu cimbrul sa nu exagerati, doar o lingura este de ajuns ( daca e in cantitare mai mare, s-ar putea sa vi se amarasca, carnatii !
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult