Carnati de casa

de Bucataras in Kamis, 14 Dec 2017 | 5523 vizualizari

 

Carnatii de casa condimentati bine sunt senzationali. Daca nu ai mai facut pana acum e important sa iti toci singur carnea si sa o condimentezi bine.

 

INGREDIENTE

  • Mate de porc (bine spalate) – 3-4 mate de 1 metru, pentru 2 kg de carne
  • Carne de porc “de lucru” (cubulete cu grasime) – 2 kg
  • Slanina afumata – 500 g
  • Boia dulce Kamis – 1 lingura
  • Boia iute Kamis – 1 lingurita
  • Condimente pentru carnati Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 2 linguri (rase)
  • Supa de oase – 2 polonice
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat;


Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de oase si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul;


Se spala foarte bine matele de porc;


Se pune matul pe palnia de umplere a masinii de tocat, lasand un spatiu de 6-7 cm liber in varf, pentru a putea lega matul;


Se porneste aparatul punand treptat compozitie in palnia de alimentare;


Puteti forma carnati mai subtiri sau mai grosi;


Pentru a delimita fiecare carnat in parte, odata ce-ati ajuns la grosimea dorita, rotiti de 2-3 ori carnatul si continuati procesul;



Carnatii se lasa la uscat pe balcon, la frig, pe un bat, cca 48 de ore inainte de a-i prajit, pentru a va asigura ca nu se sparg.

 

TIPS-URI

1

carnatii trebuie lasati 48 h la uscat intr-o camera rece sau pe balcon inainte de a-i praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

14.12.2017, 22:31

Ce mult imi plac!

dantes 1

15.12.2017, 07:17

Super!

Rocsi 1

15.12.2017, 20:45

Sunt buni si nu pot lipsi de pe masa de Craciun!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc cu legume la cuptor