Carnati taranesti

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 19443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 300 g slanina
  • 25 g sare
  • 2 g piper
  • 3 g usturoi
  • cimbru
  • intestine subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati taranesti:

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine.

Se formeaza carnatii, se toarna peste ei apa rece, apoi se gata la zvantat. Dupa 24 de ore, se pun la afumat pentru 2-3 zile.

In tehnica de preparare trebuie sa se tina seama de urmatoarele indicatii:

    * carnea trebuie bine framantata, adaugandu-se apoi cubuletele de slaninasi din timp in timp apa. 1 kg de carne bine framantatapoate absorbi pana la 100 ml apa calduta.
    * la umplerea matelor trebuie avut grija sa nu ramana spatii goale, dar daca totusi se intampla se va intepa locul respectiv cu acul
    * umplerea matelor nu se va face prea indesat, caci altfel pot crapa
    * daca compozitia este prea consistenta, atunci inainte de legarea matelor se vor netezi cu mana pentru uniformizare.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 

RETETA IN IMAGINI

Carnati taranesti-0
Carnati taranesti-1

COMENTARII (2)

adry88

adry88 1

04.06.2011, 10:36

marcela1979

marcela1979 1

11.12.2014, 01:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!