Carnati taranesti

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 21453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 300 g slanina
  • 25 g sare
  • 2 g piper
  • 3 g usturoi
  • cimbru
  • intestine subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati taranesti:

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine.



Se formeaza carnatii, se toarna peste ei apa rece, apoi se gata la zvantat. Dupa 24 de ore, se pun la afumat pentru 2-3 zile.



In tehnica de preparare trebuie sa se tina seama de urmatoarele indicatii:



* carnea trebuie bine framantata, adaugandu-se apoi cubuletele de slaninasi din timp in timp apa. 1 kg de carne bine framantatapoate absorbi pana la 100 ml apa calduta.

* la umplerea matelor trebuie avut grija sa nu ramana spatii goale, dar daca totusi se intampla se va intepa locul respectiv cu acul

* umplerea matelor nu se va face prea indesat, caci altfel pot crapa

* daca compozitia este prea consistenta, atunci inainte de legarea matelor se vor netezi cu mana pentru uniformizare.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

adry88 1

04.06.2011, 10:36

marcela1979 1

11.12.2014, 01:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Toba de casa pentru Craciun