Carnati traditionali de porc

de Rocsi in Porc, 18 Dec 2013 | 77511 vizualizari

 

Ati facut carnati sau inca nu? Noi nu am facut de ceva anisori, insa alor mei le plac si am zis sa facem cativa acum de sarbatori ca sa nu ii cumparam, pentru ca punem ce vrem noi in ei si ii facem dupa gustul nostru. Eu nu mananc dar ma bucur in schimb cand ii vad pe ai mei cu cata placere ii consuma...

 

INGREDIENTE

  • carne de pe burta porcului
  • pulpa de porc
  • putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg)
  • circa 10 metri de mate
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura boia de ardei iute
  • 2 capatane usturoi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati traditionali de porc:

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute.
Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate mirodeniile.


Matele le spalam atat pe exterior cat si pe interior, punand apa pe interiorul lor vom vedea unde sunt sparte.
Atasam ustensila pentru carnati la masina de tocat, iar pe el punem matul iar la capat ii facem un nod.
Punem carne in masina de tocat, apoi invartim, cineva tine de capatul matului pentru a fi umplut mai usor.
Ii facem cat de mari dorim, noi i-am facut mai micuti, ii rasucim cand avem dimensiunea dorita, continuam cu umplerea matului procedand la fel pana terminam toata compozitia de carne.


Peste noapte ii atarnam pe o bara de lemn la loc racoros sau, daca nu aveti aceasta posibilitate, ii puneti in frigider.


Ai mei au vrut sa fie afumati, asa ca mama i-a dus la tara si i-a afumat putin, asta a doua zi dupa ce i-am pregatit. Sarcina asta i-a cuvenit ei.
Se patreaza in loc rece, la congelator sau in untura. Noi cativa i-am pus in untura.
Sa aveti pofta dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati traditionali de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Rocsi 1

19.12.2014, 21:28

Crina

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:41

Rocsi 1

28.12.2016, 20:43

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor