Carnati traditionali de porc

de Rocsi in Porc, 18 Dec 2013 | 76726 vizualizari

 

Ati facut carnati sau inca nu? Noi nu am facut de ceva anisori, insa alor mei le plac si am zis sa facem cativa acum de sarbatori ca sa nu ii cumparam, pentru ca punem ce vrem noi in ei si ii facem dupa gustul nostru. Eu nu mananc dar ma bucur in schimb cand ii vad pe ai mei cu cata placere ii consuma...

 

INGREDIENTE

  • carne de pe burta porcului
  • pulpa de porc
  • putina slaninuta ( primele 3 ingrediente au avut in total 5 kg)
  • circa 10 metri de mate
  • 2-3 linguri sare
  • piper
  • 1 lingura si 1/2 boia de ardei dulce
  • 1/2 lingura boia de ardei iute
  • 2 capatane usturoi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati traditionali de porc:

Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute.
Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate mirodeniile.

Matele le spalam atat pe exterior cat si pe interior, punand apa pe interiorul lor vom vedea unde sunt sparte.
Atasam ustensila pentru carnati la masina de tocat, iar pe el punem matul iar la capat ii facem un nod. 
Punem carne in masina de tocat, apoi invartim, cineva tine de capatul matului pentru a fi umplut mai usor.
Ii facem cat de mari dorim, noi i-am facut mai micuti, ii rasucim cand avem dimensiunea dorita, continuam cu umplerea matului procedand la fel pana terminam toata compozitia de carne.

Peste noapte ii atarnam pe o bara de lemn la loc racoros sau, daca nu aveti aceasta posibilitate, ii puneti in frigider.

Ai mei au vrut sa fie afumati, asa ca mama i-a dus la tara si i-a afumat  putin, asta a doua zi dupa ce i-am pregatit. Sarcina asta i-a cuvenit ei.
Se patreaza in loc rece, la congelator sau in untura. Noi cativa i-am pus in untura.
Sa aveti pofta dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati traditionali de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Carnati traditionali de porc-0
Carnati traditionali de porc-1
Carnati traditionali de porc-2
Carnati traditionali de porc-3
Carnati traditionali de porc-4
Carnati traditionali de porc-5
Carnati traditionali de porc-6
Carnati traditionali de porc-7

COMENTARII (70)

Rocsi

Rocsi 1

19.12.2014, 21:28

Crina

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:41

Rocsi

Rocsi 1

28.12.2016, 20:43

Rahela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!