Carne de la gratar pe paine

de Strawberries thoughts in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2014 | 705 vizualizari

 

Cum e perioada grătarelor şi mie îmi place foarte mult gustul "de fum", de fiecare dată când facem grătar fac cantităţi mai mari decât am putea mânca atunci. Cu ceea ce rămâne pregătesc tot felul de sosuri, tocane sau ceva rapid, ca reţeta de astăzi.

Cea mai grea parte a reţetei ăsteia a fost să-i găsesc un nume (după cum se vede, numele este şi foarte inspirat :)) ).Şi spun asta doar pentru a sublinia cât de uşor e de preparat.
Pentru carne nu pot da cantitatea exactă, deoarece îmi era atât de foame încât nu am mai avut răbdare să o cântăresc ;).

 

INGREDIENTE

  • Carne de la/pe grătar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 ceapă roşie
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 lipii
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri iaurt
  • o legătură mică de pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de la gratar pe paine:

Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute.
Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute.
Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Tăiem ceapă julien.
Tăiem roşiile cherry în patru.
Scoatem lipiile din cuptor, le ungem pe fiecare cu câte o linguriţă ulei de masile. Peste fiecare lipie punem câte o lingură din iaurtul cu usturoi întinzând-o pe toată suprafaţa lipiei, jumătate din cantitatea de carne, ceapă şi roşii. La sfârşit, "ornăm" cu restul de iaurt.

Enjoy :)

 

TIPS-URI

1

carne: eu am folosit un amestec de hamburger şi cotlet de porc

2

lipiile se pot înlocui cu două felii mari de pâine

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de la gratar pe paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Carne de la gratar pe paine-0
Carne de la gratar pe paine-1

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

28.07.2014, 21:52

O bunatate ne-ai pregatit

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.07.2014, 11:06

dantes

dantes 1

29.07.2014, 11:18

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!