Carne de la gratar pe paine

de Strawberries thoughts in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2014 | 2151 vizualizari

 

Cum e perioada grătarelor şi mie îmi place foarte mult gustul "de fum", de fiecare dată când facem grătar fac cantităţi mai mari decât am putea mânca atunci. Cu ceea ce rămâne pregătesc tot felul de sosuri, tocane sau ceva rapid, ca reţeta de astăzi.

Cea mai grea parte a reţetei ăsteia a fost să-i găsesc un nume (după cum se vede, numele este şi foarte inspirat :)) ).Şi spun asta doar pentru a sublinia cât de uşor e de preparat.
Pentru carne nu pot da cantitatea exactă, deoarece îmi era atât de foame încât nu am mai avut răbdare să o cântăresc ;).

 

INGREDIENTE

  • Carne de la/pe grătar
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 1/2 ceapă roşie
  • 5 roşii cherry
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 2 lipii
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri iaurt
  • o legătură mică de pătrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de la gratar pe paine:

Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute.

Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute.

Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Tăiem ceapă julien.

Tăiem roşiile cherry în patru.

Scoatem lipiile din cuptor, le ungem pe fiecare cu câte o linguriţă ulei de masile. Peste fiecare lipie punem câte o lingură din iaurtul cu usturoi întinzând-o pe toată suprafaţa lipiei, jumătate din cantitatea de carne, ceapă şi roşii. La sfârşit, "ornăm" cu restul de iaurt.



Enjoy :)

TIPS-URI

1

carne: eu am folosit un amestec de hamburger şi cotlet de porc

2

lipiile se pot înlocui cu două felii mari de pâine

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de la gratar pe paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.07.2014, 21:52

O bunatate ne-ai pregatit

Bya Ralu 1

29.07.2014, 11:06

dantes 1

29.07.2014, 11:18

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Jumeri