Sarmale

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2017 | 3544 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 verze murate
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 bucata de slanina
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 150 g bulion (pasta de rosii)
  • 2 linguri de malai
  • cimbru
  • boia dulce afumata
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt.

Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata.

Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2 linguri cu bulion, sare, piper, boia iute, boia dulce afumata si se calesc impreuna inca 2-3 min.

Se amesteca carnea cu legumele calite, cimbru si cu 2 linguri de malai.

Se pune cate o lingura din amestecul de carne peste o foaie si se ruleaza.

La fel se procedeaza cu toata carnea.

Ies 40-50 de sarmele, in functie de marimea lor.

Cotoarele si varza mai groasa se taie bucati mai mari si se pun pe fundul vasului, se adauga slanina taiata, putin bulion si cimbru.

Sarmalele se aranjeaza pe marginea vasului, lasand in mijloc loc pentru varza tocata.

Intre fiecare strat se pune bulion, cimbru, foi de dafin si sunculita.

Pe deasupra si in mijloc, se pune varza tocata marunt.

Se umple vasul cu apa si se baga in cuptor pentru 4 ore, completand mereu cu apa.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

 

2

Sunt la fel de bune si fierte 2 ore, apoi bagate la cuptor 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de varza creata cu carne de porc