Orez cu carne si legume (Risotto)

de Geanina87 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2012 | 2077 vizualizari

 

Reteta am "furat-o" de la o emisiune televizata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez
  • carne de porc (se poate pune si de pui sau de care aveti)
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne si legume (Risotto):

Carnea de porc se spala,se taie cubulete si se pune la fiert.Se spumuieste bine,iar daca spuma e neagra,atunci schimbati apa dupa care adaugati morcovul ras , dovleceii taiati rondele si o ceapa intreaga(curatata,bineinteles).Cand legumele si carnea sunt fierte adaugati sare dupa gust,apoi strecurati supa.Ceapa din supa se arunca.


Separat se taie cealalta ceapa marunt si se pune intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei de masline. Se lasa la prajit pana cand capata o culoare aurie,apoi se pune orezul si se amesteca bine pana cand devine sticlos.Turnam vinul alb si lasam sa se evapore.Adaugam carnea si legumele fierte impreuna cu un polonic de supa strecurata.Amestecam continuu. Cand zeama scade punem un alt polonic de supa si tot asa pana cand orezul este fiert.La final se adauga sare si piper.


Pofta buna :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne si legume (Risotto)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sim0na 1

29.10.2012, 10:26

Bun tare!!

elucubratiiculinare 1

29.10.2012, 20:15

Geanina87 1

13.12.2012, 14:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita brezata in legume