Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

de Catalina L in Vita, 9 Mai 2015 | 8408 vizualizari

 

Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
La final, este un deliciu.
Trebuie să aleagem o carne de vită de calitate.
Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • ghimbir pudra
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin.  Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.
Păstrați în frigider timp de 3 ore. 

Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien.  Puneti la-ncalzit  1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.

Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.
Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic  pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm. 

Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu. 
Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta  aici  sau  cu Orez Cantonez- Chinezesc

Cu  resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase reteta aici

Poftă bună !!! 
   

TIPS-URI

1

Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rug (reteta arabeasca)