Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca

de Catalina L in Vita, 9 Mai 2015 | 3150 vizualizari

 

Reteta este simpla, dar necesită o tăiere si o gatire precisa a produselor.
La final, este un deliciu.
Trebuie să aleagem o carne de vită de calitate.
Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vită -muschi
  • 4 cepe
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • ghimbir pudra
  • piper

Pentru marinada:

  • 2 linguri vin dulce alb (sau vin de orez chinezesc)
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 1 lingurita ulei de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca:

Se taie carnea foarte fin. Adaugam bicarbonatul si amestecăm. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul.

Păstrați în frigider timp de 3 ore.


Curatati ceapa, se taie in jumatate si apoi in fisii foarte subtiri- julien. Puneti la-ncalzit 1 lingura de ulei intr-o tigaie wok, adăugați carnea de vită.


Se amestecă ușor pentru a separa bucatelele. Când carnea își schimbă culoarea se scoate si se rezerva.

Punem uleiul rămas, se adaugă ceapa, amestecand usor. Crestem focul un pic pentru ca sa prinda un pic de culoare. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan și amestecăm.


Adaugam carnea de vită. Se găteste totul pentru aproximativ 5 minute la foc mediu.

Adaugam sare, dacă este necesar, piper și ghimbir. A servi cu orez simplu - vezi reteta aici sau cu Orez Cantonez- Chinezesc


Cu resturile care mi-au ramas am facut niste Turte delicioase - reteta aici


Poftă bună !!!

 

TIPS-URI

1

Puneti carnea la congelat o oră pentru a o tăia apoi cu ușurință în felii subțiri sau bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Andra_Constantinescu 1

09.05.2015, 22:43

Super!

poa 1

09.05.2015, 22:48

Buna!

mirela0911 1

10.05.2015, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff