Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

de diaconta in Vita, 31 Mar 2013 | 4543 vizualizari

 

Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de cartofi aromat cu ţelină.Grozav de bun!!! Cărniţa a fost foarte buna şi s-a fiert destul de repede.Nu ne-am abţinut sa nu mâncam lângă ea şi pâinica tocmai scoasă din cuptor făcuta de mama.

 

INGREDIENTE

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata
  • Ulei
  • 2 morcovi
  • Un caţel usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Patrunjel verde

Pentru piureul de cartofi cu ţelina:

  • 500 g cartofi
  • ½ buc ţelina (cam150 g)
  • Lapte
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura smântâna
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor:

Am pregatit mai întâi sosul de carne.

Am taiat carnea cubulete.

Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele.

Când ceapa a devenit sticloasa,am adaugat putina boia si bucatile de carne.

Le-am lasat pâna s-au deschis la culoare.Am amestecat din când în când.

Am pus sare si am acoperit cu apa.

Atentie,va trebui sa puneti apa cam atât cât credeti ca este nevoie ca sa fiarba carnea.

Cam pe la jumatatea timpului de fierbere,am pus fulgii de ardei iute ,foile de dafin si usturoiul.

Spre final am pus si sucul de rosii iar verdeata înainte de a opri focul.

Telina am curatat-o ,am taiat-o cubulete si am fiert-o în lapte cu putina sare.

Dupa ce a fiert am pasat-o cu blenderul.

Carofii curatati si taiati cubulete,i-am fiert în apa cu sare.

Când au fiert cartofii,i-am scurs de apa si i-am facut piure adaugând lapte fierbinte.

I-am amestecat apoi cu piureul de ţelina,cascavalul razuit si o lingura de smântâna.

Intr-un vas de ceramica am pus carnea cu sos,iar deasupra piureul de cartofi cu ţelina.

Am pus apoi vasul la cuptor pâna s-au rumenit deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diaconta 1

31.03.2013, 22:23

Laura,asta chiar e un compliment minunat

loredanaaa 1

03.04.2013, 23:38

babi5 1

25.06.2013, 18:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tournedos de vitel cu ceapa