Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor

de diaconta in Vita, 31 Mar 2013 | 2205 vizualizari

 

Imi era dor de nişte carne de viţel şi cum aceasta are nevoie de cât mai multe arome,am combinat-o cu un piure de cartofi aromat cu ţelină.Grozav de bun!!! Cărniţa a fost foarte buna şi s-a fiert destul de repede.Nu ne-am abţinut sa nu mâncam lângă ea şi pâinica tocmai scoasă din cuptor făcuta de mama.

 

INGREDIENTE

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata
  • Ulei
  • 2 morcovi
  • Un caţel usturoi
  • Fulgi de ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Patrunjel verde

Pentru piureul de cartofi cu ţelina:

  • 500 g cartofi
  • ½ buc ţelina (cam150 g)
  • Lapte
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura smântâna
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor:

Am pregatit mai întâi sosul de carne.


Am taiat carnea cubulete.


Ceapa am curatat-o,am taiat-o marunt si am pus-o la calit în ulei împreuna cu morcovii taiati rondele.


Când ceapa a devenit sticloasa,am adaugat putina boia si bucatile de carne.


Le-am lasat pâna s-au deschis la culoare.Am amestecat din când în când.


Am pus sare si am acoperit cu apa.


Atentie,va trebui sa puneti apa cam atât cât credeti ca este nevoie ca sa fiarba carnea.


Cam pe la jumatatea timpului de fierbere,am pus fulgii de ardei iute ,foile de dafin si usturoiul.


Spre final am pus si sucul de rosii iar verdeata înainte de a opri focul.


Telina am curatat-o ,am taiat-o cubulete si am fiert-o în lapte cu putina sare.


Dupa ce a fiert am pasat-o cu blenderul.


Carofii curatati si taiati cubulete,i-am fiert în apa cu sare.


Când au fiert cartofii,i-am scurs de apa si i-am facut piure adaugând lapte fierbinte.


I-am amestecat apoi cu piureul de ţelina,cascavalul razuit si o lingura de smântâna.


Intr-un vas de ceramica am pus carnea cu sos,iar deasupra piureul de cartofi cu ţelina.


Am pus apoi vasul la cuptor pâna s-au rumenit deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

diaconta 1

31.03.2013, 22:23

Laura,asta chiar e un compliment minunat

loredanaaa 1

03.04.2013, 23:38

babi5 1

25.06.2013, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos de vitel cu orez