Cartof umplut cu pui si ciuperci

de RuxyRux in Pui, 8 Apr 2013 | 35226 vizualizari

 

Un preparat tare tare gustos....si foarte satios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 6 sau 8 cartofi mari
  • 6 bucati ciuperci champinion
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • ulei vegetal 3 linguri( palmier)
  • 3 oua
  • 400 gr smantana
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei gras( gogosar)
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • busuioc
  • cascaval razuit
  • parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof umplut cu pui si ciuperci:

Carnea se toaca impreuna cu ciupercile, ceapa si usturoiul.

Cartofii se curata si se fierb intregi pentru 15 minute. Se scot, se lasa la racit si se scobesc pe interior.

Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga carnea, se lasa pana se albeste la foc mic si se amesteca din cand in cand. Punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba in jur de 20-25 de minute (eu am preparat la Zepter). Luam capacul punem pasta de ardeii, pasta de tomate, condimentele, sarea si piperul. Amestecam un sfert din cantitatea de smantana cu un ou, cu zeama de carne scursa din cratita  si turnam peste carne. Mai dam cateva clocote, oprim focul si lasam la racit.

Umplem cartofii cu compozitia. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in tava langa cartofi, facand si un sos cu pasta de tomate( apa si pasta de rosii). Voi puteti sa mai fierbeti doi cartofi daca doriti si sa-i umpleti cu ea.

Fiecare cartof se pune in tava. Deasupra presaram parmezan. Dam cartofii la cuptor pentru 30 de minute.

Scoatem tava si turnam deasupra ouale amestecate cu smantana si mai dam pentru 10 minute la cuptor. In ultimile zece minute am mai pus si cascavalul ras deasupra si am mai presarat parmezan.

Serviti cu smantana deasupra daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof umplut cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

26.08.2013, 22:06

Multumesc

Eu2013 1

26.06.2014, 14:11

SI CIUPERCILE???

RuxyRux 1

26.06.2014, 15:09

Aveti dreptate si cer scuze....ciupercile le-am tocat impreuna cu carnea....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci