Cartofi "a la Riojana"

de simsim82 in Porc, 17 Feb 2014 | 3389 vizualizari

 

Desi bucataria italiana este preferata mea, nici cu cea spaniola nu imi este rusine :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • 1 ardei verde
  • 250 g chorizo
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 ardei iute (tip chili)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "a la Riojana":

Ceapa taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat cubulete, se calesc intr-o tigaie cu 100 ml ulei de masline. Apoi se adauga chorizo, cartofii taiati rondele si ardeiul iute si se lasa la calit inca 5 minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana fierb cartofii.


Chorizo este un tip de carnat (mezel) specific Peninsulei Iberice. Ingrediente: carne de porc, boia dulce sau picanta, sare, apa, usturoi si desigur mate de porc.

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui ardeiul iute cu boia iute si puteti adauga si o frunza de dafin.

2

Puteti inlocui Chorizo cu un alt tip de carnat, dar nu veti avea acelasi rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "a la Riojana"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

OldBoy 1

18.02.2014, 16:32

florylau 1

24.05.2014, 01:58

NU AM NIMIC CU NIMENI DAR DACA TOATE RETETELE DE AICI SANT SPANIOLE ...LUME BUNA NU INVENTATI RETETE CE NICI NU EXISTA ,,LA RIOJANA E O TOCANITA DE CARTOFI PUR SI SIMPLU CU CARNATI DE CULOARE ROSIE TIP SPANIOL-nu va bateti capul cu retete imaginare va rog frumos si imi cer scuze

simsim82 1

24.05.2014, 22:46

http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/ensaladas-verduras/201003/patatas-riojana-3737.html

Aici puteti gasi aceasta reteta in varianta unui celebru bucatar spaniol. Reteta seamana cu tocanita noastra de cartofi, dar in niciun caz nu este inventat numele.
La Rioja este o comunitate autonomă și provincie în nordul Spaniei, având capitala la Logroño.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor