Cartofi acordeon de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Mar 2010 | 3098 vizualizari

 

Am vazut ca toata lumea de pe aici face cartofi acordeon ...azi am zis sa fac si eu de post pentru ca in casa se posteste.asa ca la treaba

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 1 morcov
  • 16 ciupercute intregi din conserva
  • 1 lingura pasta de tomate
  • o canita apa
  • vegeta
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • putina margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi acordeon de post:

Cartofii se curata,se spala,se taie pe latime dar nu pana jos cam 3 sferturi baza sa ramana intreaga.

morcovul se curatat,se spala si se taie rondele.

ciupercile se spala si se taie felii.

intre cartofi se pun felii de ciuperci si morcov.

apoi se rup bucati de staniol.se dau cu putina margarina fiecare bucata si se pun cartofii.

apa se amesteca cu pasta de tomate,vegeta si piper.

din acest amestec se pune cate putin pe fiecare cartof.

usturoiul se curata se taie felii si in fiecare bucata de staniol,langa cartof,se pune cate o feliuta usturoi.

se strange staniolul si cartofii se pun intr-o tava.

se dau la cuptorul incins circa 35-40 de min.

ultimele 5 min dezveliti de staniol ca sa se rumeneasca si dati focul putin mai tare.

eu pe ai mai am pus si putina branza topita la urma.

 

TIPS-URI

1

puteti pune deasupra niste branzica de post daca postiti si e bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

ionix

ionix 1

19.03.2010, 16:24

am ce vedea... asa-i... eh... am si eu vreo 4-5 retete de postat dar asta cand o sa am ceva timp si dispozitie te pup

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

19.03.2010, 20:54

adnas54

adnas54 1

22.03.2010, 23:06

...o idee interesanta...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!