Cartofi aromati copti (cu piept de pui)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2011 | 6613 vizualizari

 

Metoda preferata de a gati cartofii! Gustul aromat va v-a determina sa ii gatiti iar si iar!

 

INGREDIENTE

  • cartofi (in functie de cat doriti)
  • ceapa verde (doua bucati)
  • usturoi (eu am folosit o capatana mare, intreaga)
  • 2 linguri cu suc de rosii
  • sare/delikat,  chili
  • condimente: tarhon, oregano si rozmarin de la fuchs (in punguta transparenta - nu vreau sa fac reclama, insa au o aroma si un miros minunate, in comparatie cu celelalte firme; si am incercat multe), 
  • piept de pui - optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati copti (cu piept de pui):

Taiem cartofii cuburi si ii punem la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Intre timp, calim pieptul de pui, portionat, impreuna cu usturoiul taiat felii subtiri si cu ceapa tocata. 

Dupa ce cartofii au fiert (in cele 15 minute), ii scurgem de apa si ii asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu pieptul de pui, cu ceapa si cu usturoiul.  Ii condimentam din plin (eu fac risipa de condimente :D) si adaugam cele doua linguri cu sos de rosii peste cartofi, fara a amesteca. Punem tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 40 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati copti (cu piept de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu crusta de mustar