Cartofi aromati la cuptor

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 12267 vizualizari

 

Cred ca sunt cei mai buni cartofi ce i-am servit pana acum si sunt usor de preparat.Pot fi serviti asa simpli dar sunt ideali ca si garnitura.Chiar vii recomand.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi potriviti ca marime
  • 5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati la cuptor:

Cartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam.


Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce si putin oregano. Amestecam bine cu o lingurita pana toate ingredientele s-au omogenizat. Tot cu lingurita punem din acest amestec printre fiecare feliuta de cartof taiata. Ii asezam intr-un vas yena si daca mai ramane amestec de condimente il punem printre cartofi. Turnam o canita de apa in vas iar pe fiecare cartof asezam cate o feliuta de unt. Acoperim vasul si il bagam in cuptor.


Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si lasam cartofii cam 60-70 de minute pentru a fi foarte bine patrunsi. Ii descoperim apoi si ii lasam 10 minute sa se rumeneasca, dar de data aceasta temperatura sa fie putin mai mare. Ii scoatem cand sunt gata, ii lasam sa se racoreasca si servim.


Sunt buni, buni, buni.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Rocsi 1

03.11.2012, 22:11

Multumesc Lilik

ligia_hansyy 1

07.11.2012, 01:06

Rocsi 1

07.11.2012, 10:45

Ligia multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pesmet si cascaval