Cartofi copti cu fistic si sos de leurda

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2016 | 634 vizualizari

 

Azi va propun un fel de mancare care poate fi servit foarte bine la pranz dar si la cina. Este rapid, gustos si se poate face de post prin inlaturarea parmezanului .
Primavara imi place sa-mi incarc bateriile mergand prin padure sau pe dealurile din jurul localitatii. Stiu un loc unde creste leurda si unde an de an merg sa culeg. O gatesc cu spanac si urzici sau doar simpla cu sos de soia si amidon de porumb sau o folosesc des in salate crude . Imi place gustul ei usor intepator care aduce a usturoi ,dar cel mai mult imi place cand ajung in locul unde creste si simt mirosul primaverii. Cum calci printre leurda si flori albastre, galbene, albe si violet simti cum te umpli de energie.
De aceasta data am folosit leurda pentru a face un sos simplu, dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • -500 gr cartofi rosii
  • -50 gr fistic
  • -50 gr parmezan razuit
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei
  • Sos:
  • -o mana buna de leurda
  • -1 avocado
  • -1 lamaie
  • -2 linguri ulei masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu fistic si sos de leurda:

Cartofii i-am curatat de coaja si spalat in apa rece.


Eu i-am taiat in patru pe lungime si i-am pus la uscat pe prosoape de hartie (este foarte important sa nu fie uzi cand ii punem in cuptor). Am asezat cartofii in tava am pus peste ei uleiul, sare si piper si cu mana am intors cartofii pe toate partile in asa fel incat uleiul si condimentele sa ajunga pe toti.


Am incins cuptorul la 200 grade si am pus tava cu cartofi in cuptor pana s-au inmuiat si au format o crusta deasupra.


Am scos tava din cuptor, am presarat fisticul taiat grosier peste si parmezanul razuit si am dat tava din nou la cuptor pentru 10 minute maxim .


Leurda spalat si zvantata am taiat-o marunt cu un cutit. Avocado l-am taiat cubulete mici.


Intr-un castron am pus leurda, avocado si am stors zeama de lamaie peste ele. Am asezonat cu sare si piper si deasupra uleiul de masline .


Am amestecat si am servit cu cartofii calzi .






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu fistic si sos de leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

24.03.2016, 20:37

Ce combinatie interesanta!

mihaelar63 1

25.03.2016, 17:48

Super !!!!

Rocsi 1

25.03.2016, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!