Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De cateva zile bune incerc sa mananc ceva mai usor..ca deh...vine concediu- plecam la mare....si nu pot sa imi etalez colaceii ! :)
Tot colindand eu pe blogurile culinare mi-am ales sa incerc acesti cartofi copti cu sos de iaurt - de la Laura Laurentiu inspiratie....basca mai are si un concurs interesant daca ne inspiram din retetele ei - Taginiada
1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu:
spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de sarma) apoi ii lasam la uscat; intr-o tava incapatoare aruncam asa in gluma cartofii curati , ii stropim cu vreo 2-3 linguri de ulei de masline, presaram niste sare grunjoasa peste si ii dam apoi la cuptor cca 40-50 minute! simplu de tot, nu?
2. Intre timp pregatim si sosul de iaurt astfel: tocam ceapa marunt , mararul si le punem intr-un bol incapator peste 1-2 borcanele de iaurt cremos, apoi adaugam si zeama de o lamaie, amestecam totul bine pana la omogenizare , iar la final, potrivim de sare si piper! p.s: pentru o aroma si mai intensa putem adauga si 2 catei de usturoi ( eu asa am facut he he) ! Sosul astfel obtinut se da la frigider cca jumate de ora- cat timp cartofii sunt la copt- astfel incat sa se imbine aromele!
3. Cartofiorii fierbinti se servesc cu sos rece de iaurt!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult